Vastgestelde uitwerkingsplannen voor het Dorpsveld en de Dorspweide te Schagen

Burgemeester en wethouders van Schagen maken bekend dat zij in de vergadering van 2 augustus 2011 de uitwerkingsplannen voor het Dorpsveld en de Dorpsweide ongewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud uitwerkingsplannen

Voor het gebied is op 26 oktober 2010 het bestemmingsplan ‘Nes-Noord’ vastgesteld. Aangezien de verkaveling voor de woningen ten tijde van het opstellen van het bestemmingsplan nog onvoldoende was uitgewerkt, is het gebied waar de woningen worden gebouwd voorzien van een uit te werken bestemming. Een omgevingsvergunning voor het bouwen kan pas worden verleend als één of meerdere uitwerkingsplannen zijn vastgesteld. Voor de verschillende delen van Nes-Noord worden om die reden uitwerkingsplannen ex artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening opgesteld waarvan nu een tweetal, voor de delen Dorpsweide en Dorpsveld, zijn vastgesteld. De gebieden worden begrensd door de Nes, de N241 en de Cornelis Blaauboerlaan te Schagen.

Ter inzage

De uitwerkingsplannen, het collegebesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 september 2011 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 12 oktober 2011, voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij de Afdeling Ruimte, cluster Bouwzaken op werkdagen van 8:15−12:00 uur en ’s-middags op afspraak. De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen:

  • via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: in voorbereiding en nog niet geldende bestemmingsplannen;

  • via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Binnen de genoemde termijn van 6 weken kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig bij de het college van burgemeester en wethouders een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling hebben aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van de uitwerkingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de eerder genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Schagen, 31 augustus 2011

Naar boven