Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Wijchen en Ontwerp PlanMER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijk ordening en artikel 7.10 Wet milieubeheer bekend dat voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, de bijbehorende inspraaknota en ontwerp PlanMER ter inzage liggen. Het plangebied omvat globaal het gehele grondgebied van de gemeente, behalve de bebouwde kommen met al geplande uitbreidingen en de industriegebieden. De gemeente Wijchen ontwikkeld dit plan samen met de gemeente Beuningen, waar gelijktijdig het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Beuningen ter inzage ligt. De plannen zijn op dezelfde manier opgebouwd, maar kunnen wel op onderdelen van elkaar verschillen.

Ter inzage legging

Het bestemmingsplan, de inspraaknota en de ontwerp PlanMER liggen met ingang van 3 februari 2011 gedurende zes weken op werkdagen van 8.30–12.30 uur ter inzage bij de balie Bouwen en Leefomgeving en op woensdagavond van 17.00–19.30 uur in het Informatiecentrum. Op afspraak kunt u ook ’s middags stukken inzien. Het bezoekadres is Kasteellaan 22–24 in Wijchen. U kunt de plannen en de nota ook digitaal bekijken via www.wijchen.nl/projecten/nl/bestemmingsplan_buitengebied/ontwerp. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp PlanMER indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. U kunt hiervoor een zienswijzeformulier downloaden via de gemeentelijke website of ophalen bij het gemeentekantoor. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten van Bouwen en Leefomgeving op telefoonnummer (024) 649 23 31.

Wijchen, 2 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Wijchen,

G.H.W. Noordewier,

burgemeester.

J.W.M. van der Knaap,

secretaris.

Naar boven