Gewijzigd vastgesteld projectbesluit en bouwvergunningen project Zuiderbrug te Venlo

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo maakt ingevolge artikel 3.10 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het volgende projectbesluit gewijzigd heeft vastgesteld en de (deels gewijzigde) bouwvergunningen heeft verleend:

  • Venlo, Ariënsstraat 96–100, (locatie bestaande Intratuin), oprichten van een Karwei bouwmarkt, Intratuin tuincentrum, Mc Donald’s restaurant en een reclamemast. (20100927) (20100928) (20100929)

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Projectbesluit:

  • het distributie planologisch onderzoek dat nodig was in verband met de uitbreiding van Intratuin is verwijderd aangezien nu sprake is van een vermindering van het aantal vierkante meters;

  • het aantal parkeerplaatsen is gewijzigd van 380 naar 320;

  • de situatieschets is gewijzigd evenals de impressies van het projectgebied en de Intratuin (als gevolg van het gewijzigde ontwerp);

  • de toegestane hoogte van de mast is gewijzigd van 40 naar 35 meter;

  • de toegestane hoogte van de Intratuin is op de verbeelding aangepast van 17,5 naar 14,5;

  • de aanvullende notitie m.b.t. de mitigerende maatregelen en het beplantingsvoorstel zijn als bijlage toegevoegd en in de tekst wordt er kort naar verwezen;

  • in het verkeer- en parkeeronderzoek is de verkeersaantrekkende werking aangepast aan de hand van het gewijzigde aantal vierkante meters van de Intratuin en is tevens het gewijzigde aantal parkeerplaatsen verwerkt.

  • Bouwplannen:

  • gebouw Intratuin: één bouwlaag minder en bijgevolg een vermindering van het vloeroppervlak met ruim 2000 m2 en een aanpassing van de situatie;

  • reclamemast: de mast wordt verlaagd tot 35 meter, de onderborden van Karwei en Intratuin komen te vervallen en de McDonald’s M wordt in de nieuwe groen/gele huisstijl uitgevoerd.

Inzage

De bekendmaking van deze besluiten vindt plaats in het huis-aan-huisblad De Trompetter/E3 Journaal Venlo-Helden, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant. De besluiten en alle daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 augustus 2011 tot en met woensdag 5 oktober 2011 gedurende zes weken van 08:00 uur tot 17:00 uur en donderdags van 08.00 uur tot 20.00 uur voor eenieder ter inzage bij de Stadswinkel, Prinsessesingel 30 in Venlo. De bouwvergunningen, het projectbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken (met uitzondering van de bouwtekeningen) kunnen tevens als pdf-bestand worden gedownload via de gemeentelijke website. Het digitale plan kan worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl  (planidentificatienummer: NL.IMRO.0983.PJB2010039ARRIE-VA01).

Beroep

Er geldt een gecombineerde rechtsbeschermingsmogelijkheid voor de bouwvergunning en het projectbesluit; deze besluiten worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Belanghebbenden die ten aanzien van (een van) de ontwerpbesluiten tijdig een zienswijze hebben ingediend alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten met betrekking tot (een van) de ontwerpbesluiten geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht, kunnen binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd rechtstreeks beroep instellen bij de rechtbank Roermond, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Tevens is het mogelijk, indien onverwijlde spoed dat vereist, alsdan de voorzieningenrechter van de rechtbank te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven