Ontwerpbestemmingsplan Molshoek ter inzage

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maken op grond van artikel 3.8 wet ruimtelijke ordening en volgens artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Molshoek in procedure wordt gebracht. Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de eerste 2 fasen van de woningbouwontwikkeling Molshoek en is mede gebaseerd op het aangepaste stedenbouwkundig plan Molshoek.

Aanpassing stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan

In 2009 is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld en is de inspraakprocedure gestart; een groot aantal zienswijzen zijn ingediend. Als gevolg van de crisis op de woningmarkt is de economische uitvoerbaarheid nogmaals tegen het licht gehouden en is een financieel onderzoek gestart. De resultaten van dit onderzoek én de ingediende zienswijzen hebben geleid tot het aanpassen van het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan.

Zo is onder andere het zuidelijke appartementencomplex verlaagd van zeven naar vijf woonlagen, het aantal sociale huurwoningen verlaagd van 30 naar 20 en zijn de waterlopen gewijzigd in overleg met het waterschap. Ook is er gekozen voor een gefaseerde uitvoering van het woningbouwplan. Alleen de eerste twee fasen worden opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan Molshoek. Voor de derde fase zal te zijner tijd een aparte procedure moeten worden doorlopen. In fase 1 zijn 62 woningen gepland en in fase 2 zijn 84 woningen gepland.

Start procedure

Met ingang van 25 augustus 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan Molshoek en de bijbehorende relevante documenten gedurende 6 weken ter inzage bij het klantencontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 in Hellevoetsluis. Tijdens kantooruren kan aldaar het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en is ook te raadplegen via de website www.hellevoetsluis.nl.

Schriftelijke zienswijze

Tijdens de terinzagetermijn (25 augustus 2011 tot en met 5 oktober 2011) kan eenieder een schriftelijke zienswijze indienen (brief of e-mail).

brief

U kunt uw zienswijze richten aan de Raad van gemeente Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis, onder vermelding van ‘zienswijze obp Molshoek’.

e-mail

U kunt uw zienswijze sturen naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijze obp Molshoek (raad)’.

Mondelinge zienswijze

Indien u van de gelegenheid gebruik wilt maken mondeling te reageren, dan kunt u dit voor 8 september 2011 doorgeven aan mevrouw C.A. Lemmert van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt. Mevrouw Lemmert is bereikbaar op het nummer 0181 330476.

Hellevoetsluis, 24 augustus 2011

College van burgemeester en wethouders,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven