Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Ansen, landschappelijk bouwen Om de Kamp – Broekdijk’

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden maken overeenkomstig artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat voor de locatie Om de Kamp – Broekdijk in Ansen een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld. Het plan bestaat uit de bouw van vier woningen en sluit aan op de visie ‘Ontwikkelingsmogelijkheden Ansen in het landschap’. De woningen worden geconcentreerd op één nieuw erf. Dit erf is gebaseerd op de oorspronkelijke boerderijbebouwing van Ansen. Door de aanleg van nieuw groen en eenduidig materiaalgebruik ontstaat een samenhangend geheel dat is ingepast in het karakteristieke esdorpenlandschap.

Beeldkwaliteitplan

Naast het bestemmingsplan is een beeldkwaliteitplan opgesteld waarin de eisen voor de vormgeving van de woningen en de inrichting van de ruimte rondom de woningen zijn aangegeven. Deze waarborgen dat een goede inpassing van het nieuwe erf plaatsvindt.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan liggen vanaf donderdag 1 september tot en met woensdag 12 oktober 2011 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • ruimtelijkeplannen.nl

Inspraak

Tijdens de termijn van terinzagelegging bestaat er voor iedereen de gelegenheid om een schriftelijke inspraakreactie op het voorontwerpplan en/of het beeldkwaliteitplan in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. De uitkomsten van de inspraak worden betrokken bij de besluitvorming over het ontwerpplan.

Informatieavond

Op woensdagavond 21 september 2011 wordt in dorpshuis De Bastogne een informatieavond over het plan gehouden. Op deze avond wordt het plan door de initiatiefnemers toegelicht en is er gelegenheid om vragen te stellen. De avond start om 19.30 uur.

De Wolden, 31 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven