Gewijzigde kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan ‘Business Park Zierikzee’

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 30 juni 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Business Park Zierikzee’ van 15 augustus 2011 tot en met 3 oktober 2011 ter inzage ligt. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. De terinzagelegging wordt met een week verlengd om reden dat het digitale bestemmingsplan niet tijdig te raadplegen was.

Plangebied

Met het bestemmingsplan ‘Business Park Zierikzee, noordwestelijk deel’ is een eerste aanzet gegeven voor het Business Park. Er is nu een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor het gebied, gelegen tussen de Weg naar de Val-Julianastraat-Platteweg, Zierikzee. Het plan biedt de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een nieuw aanbod aan (kleinschalige) bedrijvigheid met een lage milieuhinder-categorie welke kwantitatief en kwalitatief aanvullend is op het bestaande aanbod (Zuidhoek/Straalweg en Boerenweg). Het onherroepelijke bestemmings- plan voor het noordwestelijk deel is in dit bestemmingsplan volledig geïntegreerd.

Motivering

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 14 maart 2011 tot en met 24 april 2011 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen in de regels

  • De regels voor de agrarische bestemming in artikel 3 worden enigszins aangepast om reden dat de geldende regels niet geheel passend zijn.

Wijzigingen op de verbeelding

  • De flexibele ruimte waar de droogloop komt, wordt verbreed;

  • Het plangebied in het westen wordt uitgebreid ten behoeve van de bestemming verkeer.

Tevens is de toelichting op een ondergeschikt punt gewijzigd.

De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan. Een volledig overzicht is terug te vinden in het raadsbesluit, dat als bijlage bij het plan is gevoegd.

Reageren

Van 16 augustus 2011 tot en met 4 oktober 2011 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 5 oktober 2011.

Zierikzee, 26 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland.

Naar boven