Ontwerp-bestemmingsplan ‘Park Vijfsluizen’

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken bekend dat met ingang van donderdag 25 augustus 2011 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp-bestemmingsplan ‘Park Vijfsluizen’ ter inzage ligt op de volgende locaties:

  • a. bij het Stadskantoor, ingang Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 09.00–16.00 uur.

  • b. In de leeszaal van de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat 100. Openingstijden: maandag en vrijdag van 13.30–20.00 uur, dinsdag en donderdag van 13.30–17.00 uur, woensdag van 10.30–20.00 uur en zaterdag van 10.30 tot 15.00 uur.

Het plangebied betreft de locatie van het voormalig sportcomplex van de Shell, sportpark Vijfsluizen. Deze driehoekvormige locatie wordt begrensd aan de zuidkant door de mr. L.A. Kesperweg en de Schiedamsedijk, aan de oostkant door de Rijksweg A4 en aan de noord-westkant door de spoorlijn Rotterdam–Hoek van Holland.

Het doel is het bestemmingsplan de juridische basis te bieden voor de realisatie van een multifunctioneel park met kantoorfuncties en bijbehorende voorzieningen op bovenregionaal niveau op Park Vijfsluizen. Als resultaat van het wettelijk vooroverleg is het plan op diverse punten aangepast en geactualiseerd.

Rechtstreeks worden bestemd de functies kantoren, fitness, hotel en de overige voorzieningen (waaronder publiekgerichte dienstverlening en detailhandel. Het openbaar gebied van Park Vijfsluizen is als groen bestemd, ter waarborging van het groene karakter van het plangebied. Met een uitwerkingsplicht worden opgenomen de functies leisure, (grootschalige) retail, educatie, zorg en/of wonen en een mogelijke uitbreiding van de oppervlakte van de functie kantoren.

Gedurende de termijn van terinzagelegging vanaf donderdag 25 augustus 2011 gedurende zes weken kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd Stadsontwikkeling en Toezicht, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mw. Nootenboom van de sectie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, tel. 010-248 4666.

Vlaardingen, 24 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven