Omgevingsvergunning woonzorgcomplex Hemonylaan te Arnhem

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een omgevingsvergunning verlenen ten behoeve van het bouwen van 40 zorgwoningen, 9 groepswoningen, een wijkcentrum, een loopbrug en een stallingsgarage op de locatie Hemonylaan te Arnhem, met dossiernummer 101002028. Voor het project is naast de activiteit bouwen ook de activiteit planologische afwijking op grond van 2.12, eerste lid onder a, º3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangevraagd.

Het betreft een initiatief van Stichting Arnhemse Gasthuizen en bestaat uit de realisatie van 40 zorgwoningen, 9 groepswoningen, een wijkcentrum, een loopbrug en een stallingsgarage.

Voor het betreffende perceel geldt het bestemmingsplan ‘Klarendal-Sint Marten’. Het perceel heeft hierin de bestemming ‘Maatschappelijke doeleinden’. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan op de maximaal toegestane hoogte en het maximale bebouwingspercentage van dit perceel. De omgevingsvergunning voorziet in het planologisch mogelijk maken voor het realiseren van dit project.

Inzien

De beschikking van de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 25 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur bij het loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het Stadhuis aan de Koningstraat 38 te Arnhem, telefoon 0900-1809. Deze bekendmaking, de ruimtelijke onderbouwing en de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende plankaart zijn ook in te zien via onze website www.arnhem.nl/bestemmingsplan alsmede via de internetpagina www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht dient het beroepschrift ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht, tezamen met het zaaknummer zoals vermeld in het briefhoofd van ons besluit;

  • de gronden van het beroep.

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Voor meer informatie over deze clausule verwijzen wij u naar de bijlage.

Arnhem, 24 augustus 2011

Naar boven