Ontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenland

De eerste versie (het ontwerp) van het nieuwe bestemmingsplan ’s-Gravenland is gereed. Vanaf 25 augustus 2011 tot en met 5 oktober 2011 is dit bestemmingsplan in te zien en kunnen zienswijzen (reacties) worden ingediend.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Het voor de wijk ’s-Gravenland geldende bestemmingsplan is verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op het bestemmingsplan dat nu geldt. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen. Om enige ontwikkelingsmogelijkheden te bieden worden in de bestemmingen, waarbij bouwmogelijkheden zijn opgenomen (centrum, maatschappelijk en wonen) een nieuwe regeling van de bebouwingshoogte en van het bebouwingspercentage opgenomen. In het huidige bestemmingsplan (’s-Gravenland 2001) is opgenomen dat er geparkeerd dient te worden op eigen erf. Ook in het nieuwe bestemmingsplan is dit één van de uitgangspunten. Naar aanleiding van reacties op het voorontwerpbestemmingsplan is dit onderzocht. Het blijkt dat in een aantal gevallen deze parkeerplaatsen niet meer toegankelijk zijn als parkeerplaats. Daarom wordt in die gevallen waar de parkeerplaats ontrokken is een handhavingstraject opgesteld om het parkeren op eigen erf te herstellen.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan ’s-Gravenland in te zien:

  • 1. internet

    Op www.capelleaandenijssel.nl (Bekendmaking 24 augustus 2011), via het Geografisch informatiesysteem van de gemeente (GIS) of via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ en op www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2. informatiecentrum

    Tijdens openingstijden bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis.

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Zienswijzen

U kunt vanaf 24 augustus 2011 tot en met 5 oktober 2011 een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, dit doet u door:

  • 1. het reactieformulier op www.capelleaandenijssel in te vullen

  • 2. uw reactie te mailen aan: ruimtelijkebesluiten@capelleaandenijssel.nl onder vermelding van OBP ‘s-Gravenland;

  • 3. het sturen van een brief aan de gemeenteraad, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van OBP ‘s-Gravenland;

  • 4. het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw M.E. Smits, telefoonnummer (010) 2828792, e-mail: m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Hoe gaat het verder?

Zienswijzen (reacties) over het ontwerpbestemmingsplan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848792, e-mail m.e.smits@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven