Ontwerpbestemmingsplan Groot-Centrum

Kennisgeving

Overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Awb geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn kennis van het ontwerpbestemmingsplan Groot-Centrum.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Voor het gebied rondom de Oude Rijn en het centrum van Alphen aan den Rijn (Hoge en Lage Zijde) gelden verouderde bestemmingsplannen. Deze plannen zullen opgaan in een plan met de naam Groot-Centrum.

De plangrenzen worden globaal gevormd door de Oude Rijn aan de noordzijde, de Prins Bernardlaan en een gedeelte van de Conradstraat aan de westzijde, in het zuiden de Oude Rijn en de oostkant de Oranje Nassausingel.

De basis van het bestemmingsplan wordt gevormd door het vastleggen van de bestaande situatie; het plan is overwegend conserverend van aard. Het plan biedt echter ook enige vorm van flexibiliteit vanwege ruimere bebouwingsmogelijkheden en functionele zonering. Daarnaast zijn er acht mogelijke ontwikkellocaties aangewezen.

Ter inzage

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan vanaf 25 augustus 2011 gedurende zes weken inzien bij de informatiebalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke internetsite www.alphenaandenrijn.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 0172-465 641.

Hoe kunt u reageren ?

In voornoemde periode kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbestemmingsplan het gaat. Uw reactie moet uiterlijk 5 oktober 2011 door de gemeente ontvangen zijn.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 0172-465 641.

Procedure

Als u een reactie heeft gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan kunt u nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Naar boven