Ontwerpbestemmingsplan “Molenhof’ en ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid ‘Molenhof’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan ‘Molenhof’, en op grond van artikel 3.2 van het Besluit geluidhinder en de Wet geluidhinder de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid ‘Molenhof’, voor een ieder ter inzage liggen met ingang van vrijdag 26 augustus tot en met donderdag 6 oktober 2011.

Woonwagencentrum Molenhof ligt aan de Vrijenbanselaan. De huidige situatie op het woonwagencentrum is aan verbetering toe. Het centrum is te vol, rommelig en de bereikbaarheid van de woonwagens voor hulpdiensten is matig. Dat geldt ook voor de brandveiligheid.

In de cultuur van de bewoners is een grote mate van zorg voor elkaar. Daarom willen zij graag met elkaar op het woonwagencentrum blijven wonen.

De gemeente Rijswijk en woningcorporatie Vidomes werken samen aan een integrale verbetering van de woonwagenlocatie. Een uitbreiding met negen standplaatsen biedt direct de mogelijkheid om de leefbaarheid en kwaliteit van het gebied te verbeteren. De woonwagens en de inrichting van het centrum worden aangepast aan de normen en eisen die gelden voor een moderne woonwijk, maar sluit ook aan op de cultuur en de identiteit van de bewoners. Het bestemmingsplan is dus ontwikkelingsgericht van aard. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de berekende geluidsbelastingen hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Molenhof’ en het bijbehorende ontwerpvaststellingsbesluit, alsook de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid ‘Molenhof’, liggen met ingang van vrijdag 26 augustus 2011 tot en met donderdag 6 oktober 2011 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De bestemmingsplanstukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl (zoeken op ‘Molenhof’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpmolenhof-ON01).

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze over het bestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op het bestemmingsplan is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met dhr. F. Gosens via telefoonnummer (070) 326 1581 of met mw. J.M. Verweij via telefoonnummer (070) 326 1135.

Gedurende de termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze over de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze op de ontwerpbeschikking is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met dhr. M. Verrips via telefoonnummer (070) 326 1122.

Rijswijk, 25 augustus 2011

Burgemeester en Wethouders,

G.W. v.d. Wel-Markerink

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven