Ontwerpbestemmingsplan ‘Verplaatsing lpg-opslagtank Jan Heijmanslaan’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Verplaatsing lpg-opslagtank Jan Heijmanslaan’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002159-1301 met bijbehorende stukken met ingang van 29 augustus 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl (onder Inwoner / Bouwen en Wonen / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen / Ontwerp) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

De authentieke bestanden zijn te vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002159-/NL.IMRO.0796.0002159-1301.

Bestemmingsplan

De milieuvergunning voor het tankstation aan de Jan Heijmanslaan moet worden aangepast. Er is een risico omdat de lpg-opslagtank in de buurt van flats is geplaatst. Maatregelen zijn nodig om de situatie veiliger te maken.

Door de lpg-opslagtank te verplaatsen, wordt het risico teruggebracht tot een aanvaardbaar niveau. De nieuwe locatie ligt dichtbij de Rijksweg A2. De verplaatsing van de tank past niet in het bestemmingsplan Hintham. Om de verplaatsing mogelijk te maken, wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Grenzen bestemmingsplan

De grenzen van het bestemmingsplan zijn:

  • in het noorden: de noordelijke perceelsgrens van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan en (het verlengde van) de zijgevel van de flat aan Hoogveld;

  • in het oosten: de groenstrook ten oosten van het parkeerterrein behorende bij de flat aan Hoogveld;

  • in het zuiden: de perceelsgrens van de woningen die ten zuiden van de Jan Heijmanslaan zijn gelegen;

  • in het westen: de westelijke perceelsgrens van het tankstation aan de Jan Heijmanslaan.

Reageren op dit plan

Gedurende deze termijn wordt aan eenieder de mogelijkheid geboden schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken aan de gemeenteraad via Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan eenieder mondeling een zienswijze naar voren brengen. Als u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met M. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 92 83. Om termijnoverschrijding te voorkomen, wordt u verzocht om ruim voor afloop van de terinzagelegging een afspraak te maken.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 26 augustus 2011

Naar boven