Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Blijdesteijn, Wielesteijn, Oliphantspad Heenvliet’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bernisse maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan NL.IMRO.0568.BNSHNVDRP012010-0100 bekend als ‘Blijdesteijn, Wielesteijn, Oliphantspad Heenvliet’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 3 februari 2011 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.gemeentebernisse.nl .

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plan van Woonstichting De Zes Kernen om 42 verouderde woningen te slopen waarna er ruimte ontstaat voor 39 nieuwe woningen. Het bestemmingsplan vormt de planologische basis voor de bouwplannen. De percelen waarop het bestemmingsplan betrekking heeft zijn kadastraal bekend als gemeente Heenvliet sectie B nummers 4722 t/m 47256, 4727, 4729 en 4913 (ged.).

Voor het bestemmingsplan zal geen exploitatieplan worden vastgesteld omdat het verhaal van kosten middels een anterieure overeenkomst is verzekerd.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van vervangende nieuwbouw mogelijk. Op grond van de Wet geluidhinder kan van gemeentewege ontheffing worden verleend van de voorkeurswaarde van 50 dB(A). Voor vervangende woningbouw in een zone voor industrielawaai bedraagt de maximale grenswaarde 65 dB(A). Het college is voornemens een hogere grenswaarde industrielawaai vast te stellen. De vast te stellen hogere grenswaarde bedraagt: 59 dB(A).

Zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen gedurende een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage. Eenieder kan gedurende de periode van terinzagelegging zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een belanghebbende kan eveneens binnen deze termijn zijn of haar zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden industrielawaai kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Bernisse, t.a.v. de afdeling Ruimte, Gemeenlandsedijk Noord 26, 3216 AG Abbenbroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met mw. mr. H. Rensen, telefoonnummer 0181-66 72 02. De termijn voor het indienen van zienswijzen eindigt op de laatste dag van de terinzagelegging. Degene die een zienswijze heeft ingediend, zal te zijner tijd worden geïnformeerd op welke wijze hiermee rekening is gehouden.

2 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Bernisse.

Naar boven