Ontwerpbestemmingsplan ‘Werklandschap Overasselt, gedeeltelijke herziening 1’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat er een bestemmingsplan is opgesteld dat voorziet in een regeling voor de delen van het bestemmingsplan Werklandschap Overasselt die door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn vernietigd.

Toelichting

Op 17 december 2009 heeft de gemeenteraad van Heumen vastgesteld het bestemmingsplan Werklandschap Overasselt. Dit bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de ontwikkeling van het gebied dat is gelegen in de hoek ten westen van de Kasteelsestraat en ten noorden van de Schoonenburgseweg in Overasselt als bedrijventerrein. Het bestemmingsplan voorziet tevens in de mogelijkheid een multifunctionele voorziening te realiseren, bestaande uit onder andere woonzorgeenheden, een zorgsteunpunt en een museumfunctie. Tegen dit bestemmingsplan is beroep aangetekend. Bij beslissing van 25 mei 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het beroep gedeeltelijk gegrond verklaard en het besluit van de gemeenteraad van 17 december 2009 vernietigd, voor zover dat betrekking heeft op het plandeel met de bestemming ‘Maatschappelijk’ en de aanduiding ‘zorginstelling’ en een het plandeel met de bestemming ‘Bedrijf’ met de aanduiding ‘bw’ op het perceel ten noordwesten van het perceel van het aan de Kasteelsestraat gelegen bedrijf voor tuin- en parkmachines.

Het nu opgestelde bestemmingsplan voorziet in een aangepaste onderbouwing voor de door de Afdeling bestuursrechtspraak vernietigde plandelen.

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van de algemene wet bestuursrecht gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit wordt genomen zienswijzen kunnen worden ingediend.

Het tijdig indienen van een zienswijze is een voorwaarde om in een later stadium beroep in te kunnen stellen tegen de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.

Inzageperiode

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpvaststellingsbesluit alsmede de onderliggende onderzoeken zijn vanaf donderdag 25 augustus tot en met woensdag 5 oktober 2011 op de website www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen en liggen gedurende die periode tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling Fysieke Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende deze termijn eenieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588348.

Malden, 23 augustus 2011

Naar boven