Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Boskoop

De gemeenteraad van Boskoop heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 30 juni 2011 het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft het gehele grondgebied van de gemeente Boskoop met uitzondering van die gebieden welke gelegen zijn binnen het plangebied van bestemmingsplan Boskoop-Dorp welke door de raad op 26 februari 2009 is vastgesteld.

Het bestemmingsplan Buitengebied is gewijzigd vastgesteld. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota zienswijzen. Daarnaast heeft de raad het amendement ten aanzien van de bouwhoogte van kassen aangenomen. Dit amendement is verwerkt in het bestemmingsplan.

Inzage

Met ingang van 25 augustus 2011 liggen het raadsbesluit, het gewijzigde bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen gedurende zes weken ter inzage.

Het digitale bestemmingsplan, inclusief raadsbesluit en bijlagen, is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0499. BPL09002HBU-VA01.De authentieke (technische) bestanden hiervan zijn beschikbaar via de website http://boskoop.gemeentedocumenten.nl

De genoemde stukken zijn voorts raadpleegbaar via www.boskoop.nl → Plannen en projecten → Ruimtelijke plannen → Vastgestelde ruimtelijke plannen.

De stukken zijn ook digitaal op het gemeentehuis in te zien.

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze(n) hebben ingediend alsmede de belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen tot 6 weken na deze publicatie beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroep staat tevens open voor belanghebbenden die opkomen tegen de gewijzigde planvaststelling door de raad.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Indien u als belanghebbende het besluit tot inwerkingtreding wilt opschorten kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven