Besluit van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 20 januari 2011, nr. WJZ/11004808, houdende intrekking van het Instellingsbesluit Regieorgaan Energietransitie Nederland

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Besluit:

Artikel 1

Het Instellingsbesluit Regieorgaan Energietransitie Nederland wordt ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2011.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 20 januari 2011

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

TOELICHTING

Het Regieorgaan Energietransitie en de zeven Platforms Energietransitie (Gebouwde omgeving, Duurzame mobiliteit, Ketenefficiency, Groene grondstoffen, Kas als energiebron, Nieuw gas, Duurzame elektriciteitsvoorziening) hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan Energietransitie de afgelopen jaren. Het Regieorgaan Energietransitie heeft daarbij de functie van aanjager van de energietransitie goed vervuld. Energietransitie gaat een nieuwe fase in, mede omdat een nieuw energiebeleid wordt geformuleerd. De inhoud en organisatie van de Energietransitie wordt daarom kritisch bezien. Binnen het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn de activiteiten van het in 2008 ingestelde Regieorgaan Energietransitie en van de zeven Platforms geëvalueerd. Dit heeft geleid tot het ontwikkelen van een nieuwe opzet voor Energietransitie waarbij er geen rol meer is weggelegd voor het Regieorgaan Energietransitie. Met het oog op het realiseren van de nieuwe opzet wordt met dit besluit de instelling van dit orgaan ingetrokken.

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

M.J.M. Verhagen.

Naar boven