Ontwerpbestemmingsplan ‘Louis Davidscarré’

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Louis Davidscarré’ met ingang van 26 augustus 2011 ter visie ligt

Gebied

Het ontwerpbestemmingsplan Louis Davidscarré betreft het gebied gelegen tussen de Koningstraat (gedeeltelijk), Schoolplein, Louis Davidsstraat, de Grote Krocht (gedeeltelijk), C. Slegerstraat en de Prinsesseweg en heeft betrekking op de nog te realiseren gebouwen in het project.

Het bestemmingsplan heeft derhalve geen betrekking op de inmiddels gerealiseerde parkeergarage met daarboven de maatschappelijke voorzieningen en woningen.

Aanleiding

In het op 14 september 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Zandvoort-Centrum’ is rekening gehouden met de herontwikkeling van het zogenaamde Louis Davidscarré.

De eerste fase is inmiddels gerealiseerd.

Bij de nadere uitwerking van de overige plannen is gebleken, dat om technische of architectonische redenen de bouwhoogten op een aantal bouwplekken aangepast dienen te worden. Voorts is een aantal bouwhoogten in het vastgestelde bestemmingsplan niet in overeenstemming met het aan de ontwikkelaar vergunde bouwplan.

Zo wordt de bouwhoogte van het bouwblok op de Hannie Schaftlocatie op een aantal locaties verhoogd. Ook dient de bouwhoogte voor o.a. de winkelruimte van Albert Heijn om technische redenen te worden verhoogd en is gekozen voor een andere kapvorm. Voorts zijn er afwijkingsregelingen opgenomen voor het toestaan van een andere afwijkende kapvorm voor de bebouwing aan de Louis Davidsstraat en het zogenaamde ‘Zwarte Veld’.

Gelet op de afwijkende bouw- en goothoogten in vergelijking met vigerende bestemmingsplan ‘Zandvoort-Centrum’ dient er een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld, waarin o.a. voormelde afwijkingen zijn opgenomen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit toelichting, ruimtelijke verbeelding en planregels, ligt vanaf voormelde datum (26 augustus 2011) gedurende 6 weken ter inzage:

  • Gedurende de openingstijden bij de centrale balie in het raadhuis, Swaluestraat 2 te Zandvoort;

  • Gedurende de openingtijden bij de openbare bibliotheek in het Louis Davidscarré te Zandvoort;

  • op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het IMRO IDN van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.0473.BpLDC-ON01

Zienwijzen

Gedurende de termijn van de tervisielegging kan eenieder zijn of haar zienswijze omtrent dit bestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen kenbaar gemaakt te worden bij de gemeenteraad (Postbus 2, 2040 AA Zandvoort). Voor mondelinge reacties kan een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer J.A. Sandbergen of de heer E.J. Kok van de afdeling Ontwikkeling en Beheer, telefonisch bereikbaar onder het algemene nummer: 023-5740 100.

Naar boven