Ontwerpbestemmingsplan ‘Landbouwontwikkelingsgebied Halle-Heide (LOG Halle-Heide)’ en ‘Plan-MER Landbouwontwikkelingsgebied Halle Heide’

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Landbouwontwikkelingsgebied Halle-Heide (LOG Halle-Heide)’ en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 25 augustus t/m 5 oktober 2011 voor een ieder ter inzage.

Het plan heeft betrekking op het landbouwontwikkelingsgebied Halle-Heide, zoals dat in het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers is aangewezen.

Naast de planregeling voor de hervestiging en nieuwvestiging van intensivieve veehouderij volgens de op 26 november 2009 vastgestelde ruimtelijke visie, wordt in het bestemmingsplan ook ingegaan op andere gebruiksfunctie als de grondgebonden landbouw, wonen en niet-agrarische bedrijvigheid. Verder de vertaling van het ruimtelijk beleid ten aanzien van functieverandering, de verruiming van de inhoud van woningen en de oppervlakte aan bijgebouwen.

Voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het noodzakelijk een milieueffectrapportage uit te voeren. Dit omdat het bestemmingsplan een kader schept voor activiteiten ten aanzien waarvan het maken van een milieueffectrapport verplicht is. Het Plan-MER Landbouwontwikkelingsgebied Halle Heide ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

U kunt het bestemmingsplan en het MER op de volgende manieren inzien:

  • digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1876.BP00939-ON03. Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://ruimtelijkeplannen.bronckhorst.nl/plannen/NL.IMRO.1876.BP00939-/NL.IMRO.1876.BP00939-ON03

  • op papier tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Bent u op de genoemde tijden niet in de gelegenheid de stukken in te zien, dan kunt u een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer (0575) 75 02 50.

U kunt het plan en de technische bestanden ook digitaal benaderen via www.bronckhorst.nl → infobalie → ruimtelijke plannen.

Zienswijze indienen?

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het Plan-MER naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Bronckhorst, Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld.) of telefonisch via bovengenoemd nummer.

Hengelo (Gld.), 24 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Bronckhorst,

de secretaris,

P.C.M. van Gog.

De burgemeester,

H.A.J. Aalderink.

Naar boven