Ontwerpbestemmingsplan Groene Staart 2011

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Groene Staart 2011 ligt gedurende zes weken voor eenieder ter inzage van 18 augustus 2011 t/m 28 september 2011. Het ontwerpbestemmingsplan is tijdens deze periode digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan vanaf 18 augustus 2011 in te zien bij de balie publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 14020.

Omschrijving van het plan

Het plangebied van het bestemmingsplan Groene Staart ligt in het zuidwesten van stadsdeel Oost. Het gebied wordt in het zuiden, westen en noordwesten begrensd door de Amstel, aan de zuidoostkant door de gemeente/stadsdeelgrens en in het (noord)oosten door de A2/Nieuwe Utrechtseweg. Landgoed Klarenbeek is buiten het bestemmingsplan gelaten omdat voor dit gebied een apart bestemmingsplan in voorbereiding is.

Het plangebied betreft landelijk gebied en kent een relatief overzichtelijke indeling. Het noordelijke deel van het plangebied wordt hoofdzakelijk gebruikt ten behoeve van volkstuinen. Ook drie roeiverenigingen en woonboten in de Amstel hebben hier een plaats. In het midden wordt het gebied doorkruist door de Rijksweg A10. Het zuidelijke deel van het plangebied is hoofdzakelijk een open, agrarisch gebied, met centraal een cluster met onder meer sportgerelateerd maatschappelijk gebruik. Dit zuidelijke deel is een beschermingswaardig gebied in meerdere opzichten en de inzet is om deze waarden te behouden.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de Stadsdeelraad. Schriftelijke zienswijzen dienen gestuurd te worden naar stadsdeel Oost, t.a.v. de afdeling ROO, W. Runderkamp, Postbus 94801, 1090 GV te Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer W. Runderkamp van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Ontwerp (tel. 020-253 34230).

Amsterdam, 17 augustus 2011

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven