Bekendmaking verlening van een omgevingsvergunning voor het bouwplan Havenstraat 21, 3115 HC, Schiedam

Voorbereiding

Voor het oprichten van de twee kantoorgebouwen is het noodzakelijk om af te wijken van het bestemmingsplan Wilhelminahaven. Conform artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 Wabo dient de motivering van de omgevingsvergunning een goede ruimtelijke onderbouwing te bevatten.

Het college van Burgemeester en wethouders van Schiedam heeft van 7 april 20011 t/m 16 mei 2011 bestuurlijk overleg gevoerd als bedoeld in artikel 6.18 Bor jo. Artikel 3.1.1, eerste lid Bro. De resultaten van het overleg zijn verwerkt in het concept van de ruimtelijke onderbouwing. Daarna hebben het concept van de omgevingsvergunning, eerste fase, samen met de ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegen van 1 juni 2011 t/m 12 juli 2011. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Besluit

Op 9 augustus 2011 heeft het college van Burgemeester en wethouders van Schiedam de omgevingsvergunning, eerste fase, verleend voor de activiteiten:

  • 1. afwijken van het bestemmingsplan Wilhelminahaven;

  • 2. bouwen van twee kantoorgebouwen voor havengebonden activiteiten.

Ter inzage

De besluiten en vergunningen met bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 18 augustus 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.

De omgevingsvergunning, met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente (www.schiedam.nl).

Beroep

Op grond van artikel 3.10, eerste lid, onder a Wabo jo. artikel 7:1, eerste lid, onder d Awb kan tegen de omgevingsvergunning vanaf donderdag 18 augustus gedurende zes weken een beroepschrift worden ingediend bij de Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht (Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam). Na afloop van deze termijn treedt de omgevingsvergunning in werking (artikel 6.1, tweede lid onder b Wabo). Als er spoedeisende redenen bestaan waardoor de omgevingsvergunning niet in werking kan treden, kan om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Voorzitter van de Rechtbank Rotterdam. In dat geval moet tegen de omgevingsvergunning zelf ook een beroepschrift zijn ingediend.

Naar boven