Bestemmingsplan Middelblok en geluidszone industrieterrein Middelblok

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Middelblok’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bij die vaststelling gewijzigd. De wijzigingen van het plan hebben betrekking op de gegrond verklaarde zienswijzen en een groot aantal ambtelijke wijzigingen zoals die beschreven zijn in de zienswijzenrapportage die als bijlage deel uitmaakt van het bestemmingsplan.

Verder heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet tevens in het wijzigen van de geluidszone van industrieterrein Middelblok.

Het bestemmingsplan is van toepassing op de dijklinten Middelblok, Veerstalblok en een deel van het Beijersewegje. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de grens met Gouda. De begrenzing aan de zuidzijde markeert de overgang tussen het dijklint en het achterliggende open weidegebied. De westzijde wordt begrensd door de kern Gouderak en de Zellingwijk. De grens ten noordwesten wordt gevormd door het midden van de Hollandsche IJssel. Het tracé van de Zuidwestelijke Randweg ligt buiten het plangebied.

Het bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit wordt op 18 augustus 2011 ter inzage gelegd. Het plan ligt gedurende zes weken (t/m 28 september 2011) ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens openingstijden op werkdagen of na telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via onze gemeentelijke website www.ouderkerk.nl → actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen. Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, kunt u tot en met 28 september 2011 beroep tegen dit besluit instellen. Dit kan als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad, als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerpbestemmingsplan of als u belanghebbende bent en nu wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het plan. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt het besluit tot vaststelling opgeschort, totdat op dat verzoek is beslist.

17 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven