Ontwerpbestemmingsplan ‘West’

Burgemeester en wethouders bereiden de vaststelling van het bestemmingsplan ‘West’ door de gemeenteraad voor. Het plangebied bestaat grofweg uit de wijken Adegeest, Burgemeester van der Hoevenpark, Nassauwijk, Bloemenwijk en Boschgeest alsmede de omgeving van het gemeentehuis. Het plan is grotendeels conserverend.

Met dit bestemmingsplan wordt een reeks plannen geactualiseerd. Dit plan is voornamelijk gericht op het vastleggen van de bestaande situatie. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Nieuw is wel het op de plankaart vastleggen van twee rotondes in de Wijngaardenlaan en bij het gemeentehuis.

Het voorontwerp van dit plan is eerder ter inzage gelegd van 11 juni 2010 tot en met 22 juli 2010. Op 22 juni 2010 zijn tijdens een inloopavond in het Cultureel Centrum belangstellenden in de gelegenheid gesteld om zich hierover nader te informeren en vragen te stellen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf vrijdag 19 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. Daar kunt u terecht op werkdagen van 8.30 uur–12.30 uur en op donderdagavond van 18.00–20.00 uur.

Het ontwerp van het bestemmingsplan wordt bovendien ter beschikking gesteld op het internet via www.ruimtelijkeplannen.nl of direct op http://www.voorschoten.nl/bouwen_en_verkeer/bestemmingsplannen/bestemmingsplan_west.

Tijdens de terinzagelegging kan men schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders (postbus 393, 2250 AJ Voorschoten). Dat kan ook mondeling volgens afspraak. De gemeenteraad betrekt de zienswijzen bij zijn besluit. Wie geen zienswijze naar voren brengt, kan in beginsel geen beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Voor nadere informatie en afspraken kunt u via telefoonnummer 071-5600600 contact opnemen met Ruud van der Mark of Sef Teerink.

Naar boven