Ontwerpbestemmingsplan ‘Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ en ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Soest maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 18 augustus 2011 gedurende zes weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan heeft als doel om de beoogde realisering van drie appartementengebouwen aan de Dokter de Voslaan/Noorderweg mogelijk te maken.

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder ingediend. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Vredehofstraat. Ingevolge artikel 76 is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dokter de Voslaan – voormalig zusterhuis’ met de daarbij behorende stukken en het verzoek tot hogere grenswaarden liggen van 18 augustus tot en met 28 september 2011 ter inzage bij het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest, alsmede bij Idea, kunstencentrum, bibliotheek en theater, Willaertstraat 49 te Soest.

Het omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur en 13.00 uur en op donderdag tussen 08.30 en 20.00 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal Raadplegen

U kunt de stukken digitaal raadplegen via internet: www.soest.nl/bestemmingsplannen

Zienswijzen

Gedurende deze periode van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Mooij, telefoon 035-6093 632.

Gedurende deze periode van zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2000, 3760 CA Soest. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Mooij, telefoon 035-6093 632.

Naar boven