Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landelijk gebied Oudewater & Willeskop

Burgemeester en wethouders van Oudewater maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Oudewater op 4 juli 2011 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Landelijk gebied Oudewater & Willeskop.

Het plan beslaat het buitengebied van de voormalige gemeenten Oudewater, Snelrewaard en Willeskop.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 24 augustus tot en met 4 oktober 2011, tijdens kantooruren, ter inzage bij de sector REV in het stadskantoor. Verder is het bestemmingsplan digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Oudewater (www.oudewater.nl).

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden daartegen eveneens in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt kan gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening brengt de griffier van de Raad van State griffierecht (kosten) in rekening.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn, naast een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De inwerkingtreding wordt dan in ieder geval uitgesteld tot op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Oudewater, 23 augustus 2011

Naar boven