Vaststelling wijzigingsplan Noordelijke Elfstedenvaarroute Natuur Plus

Burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt maken bekend dat zij op 26 juli 2011 het wijzigingsplan ‘Noordelijke Elfstedenvaarroute Natuur Plus’ digitaal (IDN: NL.IMRO.0063.093603-0003) en analoog hebben vastgesteld. Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 augustus 2011gedurende zes weken bij de afdeling Wonen op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage.

Inzage van het bestemmingsplan is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdagen van 13:30 tot 16:30 uur. Een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan ligt eveneens ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Beuckelaerstraat 2 te St.-Annaparochie en kan worden ingezien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.093603-0003

De authentieke planbestanden zijn beschikbaar via: http://www.hetbildt.nl/roplan/hb/NL.IMRO.0063.093603-0003-VA01

Dit wijzigingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het versterken van de natuur rondom de hoek van de Wiersylster Rak en de Blikfeart middels een bestemmingswijziging van enkele agrarische percelen op de locatie ten behoeve van de natuur.

Degene die omtrent het ontwerpwijzigingsplan tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling

van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van donderdag 29 september 2011 (daags na afloop van de beroepstermijn). Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

St.-Annaparochie, 17 augustus 2011

Burgemeester en Wethouders van de gemeente het Bildt,

G. Krol,

burgemeester.

R.C. Goeman,

secretaris.

Naar boven