Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Ede vastgesteld (gewijzigd vastgesteld)

Van donderdag 18 augustus 2011 tot en met woensdag 28 september ligt het op 23 juni 2011 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied Ede’ ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele agrarische buitengebied (exclusief het natuurgebied Veluwe en de kernen Ede, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Wekerom, Harskamp en Otterlo).

Doel

Dit bestemmingsplan is een algehele herziening van het geldende bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actuele planologische regeling voor ruimtelijk relevante zaken in het buitengebied van de gemeente.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat is gepubliceerd op 27 januari 2011 zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Deze zijn voor een groot deel het gevolg van ingediende zienswijzen. Daarnaast zijn ook ambtshalve onjuistheden geïnventariseerd en verwerkt. De Nota van Wijzigingen biedt een volledig overzicht van alle wijzigingen. Voor de inhoud daarvan wordt verwezen naar de gemeentelijke website of de landelijke voorziening zoals hierboven is vermeld.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Beeldkwaliteitsplan Buitengebied Ede

Gelijktijdig met het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Ede is ook het Beeldkwaliteitsplan Buitengebied Ede door de gemeenteraad vastgesteld.

Naar boven