M.e.r. beoordelingsbesluit Burg. Ten Holteweg 37 in Dalen

College van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden hebben op 14 juli 2011 de mededeling ontvangen van de heer C.J.M. Van Gorp dat hij voornemens is een varkenshouderij te wijzigen en uit te breiden op het perceel Burgemeester Ten Holteweg 37 te Dalen.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Voor de uitbreiding/wijziging is op 2 augustus 2010 een aanvraag om milieuvergunning ingediend. Op grond van artikel 7.28 van de Wet milieubeheer moet voordat deze aanvraag in behandeling wordt genomen, worden beoordeeld of een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van mogelijke effecten op het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden op 3 augustus 2011 besloten dat de heer C.J.M. van Gorp voor de activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage vanaf van 17 augustus tot en met 27 september 2011 tijdens de openingstijden in het Hof van Coevorden, bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, Kasteel 1 te Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten kantoortijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Coevorden, 17 augustus 2011

Het college van b en w voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester.

M.N.J. Broers,

secretaris.

Naar boven