Ontwerpbestemmingsplan Koolhoven Buiten 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Koolhoven Buiten 2011’ van vrijdag 19 augustus tot en met donderdag 29 september 2011 ter inzage ligt.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Spoorlijn Tilburg–Breda, door de bosrand van het huidige golfterrein aan de Reeshofweg, door de Vreeswijkstraat in Koolhoven West en door de Bredaseweg. Het tracé van de Koolhovenlaan maakt geen deel uit van het plan, het perceel van de aan de Koolhovenlaan gelegen school echter wel. Het bestemmingsplan maakt de bouw van ruim 500 woningen mogelijk. Merendeels betreft dit grondgebonden woningen, daarnaast is ook sprake van appartementenbebouwing in de zuidoostelijke hoek van het plangebied. Omdat het plangebied ligt binnen de invloedssfeer van de spoorlijn Breda Tilburg, dient voor dit plan een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder vastgesteld te worden.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het bijbehorende beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit inzake een hogere grenswaarde met betrekking tot railverkeerslawaai ingevolge de Wet geluidhinder liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage in:

  • de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het Paleis), geopend op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur. Na 13.00 uur kunt u er alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u door te bellen met 013-213 13 13;

  • de stadswinkel Reeshof, Kerkenbosplaats 2 (wijkcentrum Heyhoef), geopend op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur. Na 13.00 uur kunt u er alleen op afspraak terecht. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar 013-213 13 13.

Ook zijn de stukken te bekijken en te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het bijbehorende beeldkwaliteitsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Koolhoven Buiten 2011’. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 013-542 82 61. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Voorts kunnen belanghebbenden, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over de ontwerpbeschikking tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Dienst Gebiedsontwikkeling, Postbus 90157, 5000 LL te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Koolhoven Buiten’. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via bovenstaand telefoonnummer. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Tilburg, 18 augustus 2011,

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA,

secretaris.

Naar boven