Ontwerpbestemmingsplan Centrum Zuid 2008, 2e herziening (Piusplein 26–30)

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Zuid 2008, 2e herziening (Piusplein 26–30)’ van vrijdag 19 augustus tot en met donderdag 29 september 2011 ter inzage ligt, alsmede de aanverwante gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde geluidhinder.

Het plangebied betreft het Piusplein 26–30 te Tilburg (locatie van de voormalige meubelwinkel A tot Z). Het bestemmingsplan maakt de bouw van een woontoren met appartementen, commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergarage mogelijk. Vanwege de ligging aan het Piusplein en Piusstraat dient een besluit inzake hogere waarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, te worden vastgesteld.

Coördinatieregeling

De artikelen 3.30 e.v. van de Wro en de gemeentelijke Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk geschiedt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om het verzoek tot herziening van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de bouw van 91 appartementen, 1675 m2 commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergarage gecoördineerd te behandelen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het bijbehorende ontwerpbesluit inzake hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder en de ontwerpomgevingsvergunning liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage in de stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het paleis). De stadswinkel Centrum is voor het inzien van de stukken geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Na 13.00 uur kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u door te bellen met 013-213 13 13. Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de overige stukken te bekijken en te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Centrum Zuid 2008, 2e herziening (Piusplein 26–30)’. Uw mondelinge zienswijze kunt u doorgeven via telefoonnummer 013-542 91 47. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpomgevingsvergunning

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunning kan eenieder, gedurende de genoemde termijn, richten aan het college van burgemeester en wethouders, dienst Publiekszaken, Postbus 90118, 5000 LA te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning Z-HZ_WABO-2010-01381’. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 013-542 91 47. Ook is het mogelijk via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Voorts kunnen belanghebbenden, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over de ontwerpbeschikking tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, dienst Gebiedsontwikkeling, Postbus 90157, 5000 LL te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Piusplein 26–30’. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 013-542 91 47. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Tilburg, 18 augustus 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

P.G.A. Noordanus,

burgemeester.

G.G.H.M. Haanen MBA,

secretaris.

Naar boven