Bestemmingsplan Kom Warmond 2009, 1e herziening gewijzigd vastgesteld

Naam plan: Bestemmingsplan Kom Warmond, 1e herziening

Digitale naam plan: NL.IMRO.1525.BP2011WAR10002-0401

De gemeenteraad heeft op 23 juni 2011 het bestemmingsplan Kom Warmond 2009, 1e herziening gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan vormt de juridisch-planologische regeling voor het gebruik van grond en opstallen en de realisatie van een aantal bouwmogelijkheden. Het plangebied omvat de volgende locaties in Warmond: Herenweg 14, Herenweg 27, Achterpoelen 1/Munnikenland 2, Waagdam 32, Nassaupark 3, Herenweg 143, Buitenwater 1, Buitenwater 4; Oranjerie landgoed Oostergeest, Jan Steenlaan 32, de Balgerij op Koudenhoorn, Kasteel Oud Teylingen en Klooster St. Ursula.

Op 17 december 2009 heeft de gemeenteraad van Teylingen het bestemmingsplan ‘Komplan Warmond 2009' vastgesteld. Tegen het besluit zijn diverse beroepen ingediend bij de Raad van State. De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij besluit van 3 mei 2010 voor een tweetal percelen het bestemmingsplan geschorst. Het betreft de percelen Herenweg 27 en de groenstrook aan de Achterpoelen 1/Munnikenland 2. Ook hebben de ingestelde beroepen (waaronder die van de provincie Zuid-Holland) en ingekomen verzoeken tot wijziging van het plan aanleiding gegeven het bestemmingsplan Komplan Warmond 2009 te repareren.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

Verbeelding (plankaart)

  • Buitenwater 2, 3 en 4: vergroten bouwblok en gedeeltelijk opname van de dubbelbestemming waarde - archeologie 1;

  • De Balgerij op Koudenhoorn: het verkleinen van het zoekgebied specifieke vorm van recreatie 1 en opname Bosbestemming.

Planregels

  • Bij de bestemmingsregels onder 3.3. specifieke gebruiksregels van de bestemming Bedrijf is toegevoegd dat ter plaatse van de aanduiding ‘opslag’ uitsluitend opslag van goederen is toegestaan;

  • Aanpassing van artikel 8 Recreatie: opname artikel 8.2.3 specifieke vorm van recreatie 1 onder gelijktijdige vernummering van 8.3 naar 8.2.4;

  • Aanpassing artikel 9 Tuin: toegevoegd onder c dat één botenberging per bouwperceel is toegestaan en opname onder 9.2.4 van de maatvoering waaraan een botenberging moet voldoen;

  • Aanpassing/verheldering artikel 22.3 (wro-zone wijzigingsgebied-1) onder b: de woning mag pas worden gebouwd nadat het woonschip ter plaatse van de aanduiding ‘woonschepenligplaats’ is verwijderd.

Planbeschrijving

  • Onder het kopje Herenweg 27 tekstueel toevoegen dat de loodsen die uitsluitend voor opslag worden gebruikt als zodanig worden bestemd;

  • Onder het kopje Buitenwater 2 t/m 4 tekstueel toevoegen dat het bouwvlak wordt vergroot conform de uit het verleden opgestelde exploitatieovereenkomst;

  • Onder 4.2 het onderzoek ten behoeve van het perceel Herenweg 27 is de algemene toelaatbaarheid nader gemotiveerd met verwijzing naar het uitgevoerde akoestisch onderzoek;

  • Toevoegen bijlage 3: akoestisch onderzoek Herenweg 27

  • Toevoegen bijlage 4: het stedenbouwkundig advies wijzigingsbevoegdheid Buitenwater 1

Naast de vermelde wijzigingen is sprake van een klein aantal technische wijzigingen en vernummeringen in de planregels.

Inzien

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 18 augustus 2011 tot en met donderdag 29 september 2011 ter inzage.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit inzien bij de receptie in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. (De openingstijden van het gemeentekantoor zijn maandag 8.30u–13.00u, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30u–17.00u en donderdag van 8.30u–20.00u.)

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan met raadsbesluit kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze website is een landelijke voorziening, die door het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt beheerd. Op die website kunt u hierover meer informatie inwinnen. Op de website van de gemeente Teylingen (www.teylingen.nl) staat een rechtstreekse link naar dit digitale plan. Deze link is te vinden via het kopje ‘plannen en projecten’, Warmond en vervolgens bij de tekst van het betreffende bestemmingsplan. Naast een link naar het digitale plan vindt u hier ook een link naar de analoge versie van het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit (beide als pdf-bestand).

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3 van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit van de raad kunnen belanghebbenden van vrijdag 19 augustus 2011 tot en met donderdag 29 september 2011 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

  • iedereen die beroep wilt indienen tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op 30 september 2011 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Richard Rietveld van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0252.

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Voorhout, 17 augustus 2011

Naar boven