Ontwerpbestemmingsplan Ubroek

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Ubroek’ bekend.

Het plangebied ligt in stadsdeel Blerick en wordt globaal begrensd door de Groot Bollerweg in het noorden, de Venrayseweg in het noordoosten, de Kazernestraat in het zuidoosten en de Eindhovenseweg in het westen.

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld in het kader van het project actualisering bestemmingsplannen in onze gemeente. Voor het plangebied gelden nu nog diverse versnipperde bestemmingsplannen die planologisch en juridisch verouderd zijn en die ook beleidsmatig niet meer actueel zijn. Er wordt beoogd een nieuw planologisch-juridisch kader neer te leggen voor het plangebied. De regels met concrete bouw- en gebruiksbepalingen zijn naar de huidige stand van de jurisprudentie opgesteld. Vastgesteld beleid is in het bestemmingsplannen verwerkt. Het plan heeft een overwegend beheersmatig karakter.

Nieuwe ontwikkelingen zijn niet meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan, tenzij hierover al besluitvorming heeft plaatsgevonden. Uitzondering daarop is de wijziging van de bestemming van een perceel aan de Groot Bollerweg/Venrayseweg (kadastraal bekend gemeente Venlo, sectie O nrs 1823 en 2015 (ged.)) van een woonbestemming naar de bestemming ‘Bedrijventerrein’.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 18 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. De actuele openingstijden van de stadswinkel vindt u op de gemeentelijke website www.venlo.nl. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook terug te vinden op www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en milieu, onder bestemmingsplannen en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0983.BPL2009016-ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, Postbus 3434 te 5902 RK Venlo. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken met dhr T. Thijssen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 077-3596300.

Venlo, 17 augustus 2011

Naar boven