Bestemmingsplan Wijmers 11, Wijdenes ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland bekend dat vanaf donderdag 18 augustus 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Wijmers 11, Wijdenes’ (NL.IMRO.0498-BPWijmers11-on01) ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het wijzigen van de agrarische bestemming op het perceel naar een woonbestemming om de bouw van één burgerwoning mogelijk te maken. Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel en is in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere grenswaarde geluid tot ten hoogste 58 dB ligt vanaf 18 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket. Dit tezamen met het ontwerpbestemmingsplan.

Inhoud

Op 3 juni 2010 ontvingen wij een aanvraag om bouwvergunning voor het bouwen van een burgerwoning op het perceel Wijmers 11 in Wijdenes. Op deze gronden mag alleen gebouwd worden ten behoeve van een volwaardig en reëel agrarisch bedrijf. Aanvragers zijn particulieren en willen bouwen ten behoeve van een particuliere woonfunctie. De gemeenteraad heeft op 28 februari 2011 besloten een bestemmingsplan in voorbereiding te brengen om medewerking te kunnen verlenen aan de aanvraag. De wettelijk voorgeschreven vooroverlegpartners zijn op 6 juni 2011 verzocht om een reactie. Zij hebben aangegeven geen bedenkingen te hebben tegen het plan. De Provincie Noord-Holland heeft tot op heden niet gereageerd.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan eenieder zienswijzen indienen:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad van Drechterland, Raadhuisplein 1, 1616 ZG Hoogkarspel;

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel, T: 0228-352 352.

Naar boven