Kennisgeving ontwerp Koninklijk Besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Peel en Maas ter uitvoering van het bestemmingsplan partiële herziening algemeen bestemmingsplan – gedeelte industrieterrein Beringe 1996

Onteigeningsplan industrieterrein Beringe

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend, dat krachtens artikel 78 van de onteigeningswet in het gemeentehuis van Peel en Maas met ingang van 18 augustus 2011 gedurende zes weken een ontwerp koninklijk onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt.

Het in het ontwerp koninklijk besluit op verzoek van de raad van de gemeente Peel en Maas ten name van die gemeente ter onteigening aan te wijzen onroerende zaaksgedeelte, is nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Partiële herzieing Algemeen bestemmingsplan - gedeelte Industrieterrein Beringe 1996’ van de gemeente Peel en Maas.

Het bestemmingsplan voorziet in de eindontwikkeling van een thans nagenoeg gerealiseerd bedrijventerrein. Met de verwerving van de in het onteigeningsverzoek begrepen gronden zal het bestemmingsplan volledig worden gerealiseerd. Het belang van de voorgenomen onteigening is gelegen in de optimale ontsluiting en benutting van het areaal aan industriebestemmingen.

De woning c.a. aan de Meijelseweg 49 staat daarin nog aan de weg.

Het in het verzoek om onteigening begrepen onroerende zaaksgedeelte is in het bestemmingsplan aangewezen voor de bestemming ‘Industrieterrein’ . Op deze gronden is voorzien in de bouw van gebouwen en andere bouwwerken ten behoeve van industrie en handel, c.q. handelsbedrijven, niet zijnde detailhandelsbedrijven.

De minister van Infrastructuur en Milieu is – onder voorbehoud van de beoordeling van eventuele zienswijzen en de resultaten van het in te stellen onderzoek – in beginsel bereid de Kroon een positief besluit op het verzoek voor te dragen.

Zolang het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden bij het besluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon (Hare Majesteit de Koningin, door tussenkomst van de minister van Infrastructuur en Milieu (postbus 20951/ HBJZ / ipc 880 / 2500 EZ Den Haag, onder vermelding van: onteigeningsdossierno. 05.2011). Zienswijzen kunnen ook mondeling kenbaar worden gemaakt aan de minister.

Voor nadere inlichtingen over deze procedure of voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070-3393875 (de heer A.R. Verbeek) of 070-3392894 (de heer B. Vink Tzn).

Het ontwerp koninklijk besluit c.a. ligt gedurende bovengenoemde termijn ook ter inzage bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijnstraat 8 te Den Haag.

Naar boven