Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kanaaldorpen’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 13 juli 2011 het bestemmingsplan ‘Kanaaldorpen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan bevat het juridisch-planologische kader voor de dorpen Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Nieuwediep, Bareveld en het recreatiepark Aqualanda.

Het raadsbesluit met de hierbij behorende stukken ligt met ingang van 18 augustus 2011 ter inzage totdat de beroepstermijn van zes weken is verstreken. De stukken kunnen worden ingezien tijdens openingsuren in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met het bijbehorende raadsbesluit digitaal raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & Leven’ / ‘Bestemmingsplannen’). Daarnaast is het bestemmingsplan ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

  • Twee kavels aan de Semsstraat 105–107 zijn voorzien van een bouwvlak

  • Voor de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’ is de weergave van de belemmeringsstroken rondom gasleidingen aangepast. Verder is de dieptebepaling van 0,30 meter in de regels verwijderd. In de toelichting wordt ingegaan op het ‘Besluit externe veiligheid buisleidingen (Bevb).

  • Voor het recreatiepark Aqualanda zijn de gronden ten zuidoosten van het park voorzien van een wijzigingbevoegdheid voor de bestemming Recreatie – Recreatiewoningen. De maximale toegestane oppervlakte voor detailhandel is in de regels verruimd van 100 m2 tot 250 m2. De maximaal toegestane oppervlakte voor recreatiewoningen is in de regels verruimd van 80 m2 tot 100 m2.

Ter inzage

Met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd, kan gedurende zes weken beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven