Verordening tot wijziging van de Verordening op de kostenvergoedingen

Vastgesteld in de bijeenkomst van de ledenvergadering van 20 juni 2011.

De ledenvergadering van de NOvAA,

Gelet op artikel 24, eerste lid, en artikel 6, van de Wet op de Accountants-Administratieconsulenten;

Stelt de volgende verordening vast:

ARTIKEL I

De Verordening op de kostenvergoedingen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. De leden van het bestuur, de leden van de Raad van Toezicht, de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter van de Raad voor Geschillen en de voorzitter van de Commissie voor de bezwaarschriften ontvangen, naast de in het voorgaande lid genoemde vergoedingen, ieder jaar een vaste vergoeding bestaande uit een vergoeding voor gederfde tijd en een vergoeding voor gemaakte kosten. De hoogte van deze vergoeding wordt door de ledenvergadering vastgesteld.

2. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. De hoogte van het presentiegeld, de reiskostenvergoeding en de vergoeding voor reistijd wordt jaarlijks vastgesteld door de ledenvergadering. De vergoeding voor de leden die op verzoek van het bestuur de NOvAA vertegenwoordigen alsmede de periode waarop deze vergoeding betrekking heeft, worden door het bestuur vastgesteld. De vergoeding voor de leden van de Raad van Advies, de leden van de Redactieraden, de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter van de Klachtencommissie, bedoeld in artikel 2 van de Verordening op de klachtbehandeling, de leden van de examencommissie opleiding AA-BA en bestuursleden van internationale beroepsorganisaties wordt eveneens door het bestuur vastgesteld.

B

Artikel 3B, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De externe beoordelaar, bedoeld in artikel 9 van de Verordening op de praktijkstage, heeft recht op de volgende vergoedingen:

    • a. voor de werkzaamheden bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Verordening op de praktijkstage: een presentiegeld alsmede een vergoeding voor reis- en verblijfkosten en een reistijdvergoeding voor het afnemen van het eindgesprek;

    • b. voor de werkzaamheden, bedoeld in artikel 10, tweede en derde lid, van de Verordening op de praktijkstage: een vergoeding voor de aldaar bedoelde werkzaamheden.

ARTIKEL II

Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2012.

Naar boven