Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Ter Idzard - woningbouwlocatie Hamersweg

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 1.3.1 Bro bekend dat het bestemmingsplan Ter Idzard - Woningbouwlocatie Hamersweg wordt opgesteld. Inspraak is een onderdeel van de voorbereiding van het bestemmingsplan. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt daarom overeenkomstig de gemeentelijke Inspraakverordening met ingang van donderdag 18 augustus 2011 gedurende een termijn van zes weken (t/m 28 september 2011) in het Publiekscentrum van het gemeentehuis ter inzage. Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is gericht op de gefaseerde bouw van 6 vrijstaande woningen aan de rand van het dorp Ter Idzard, ter plaatse van een perceel aan de westzijde van de Hamersweg (kadastraal bekend Wolvega sectie L, nummer 771). Het bestemmingsplan brengt tevens de bestemming van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Idzardaweg 76 (kadastraal bekend gemeente Wolvega sectie L nummer 769) in overeenstemming met de woonfunctie die het perceel heeft gekregen na beëindiging van het bedrijf.

De huidige bestemming van de percelen is ‘Agrarisch’ in het geldende bestemmingsplan ‘Ter Idzard’. De bouw van de woningen is in strijd met deze bestemming. Medewerking aan de ontwikkeling is mogelijk met een partiële herziening van het bestemmingsplan.

Gedurende de termijn van zes weken kan eenieder bij voorkeur schriftelijk zijn standpunt over het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Met inachtneming van de eventueel ingediende reacties zal het college beoordelen of het bestemmingsplan verder in procedure kan worden gebracht. Dit houdt in dat het ontwerpbestemmingsplan ter visie wordt gelegd, met de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen, waarna ten slotte de raad het bestemmingsplan moet vaststellen.

Naar boven