Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Zuidspoor’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar maken bekend dat de gemeenteraad van Zevenaar in haar openbare vergadering van 29 juni 2011 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Zuidspoor’ gewijzigd heeft vastgesteld. De gewijzigde vaststelling is het gevolg van ingebrachte zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Een overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in de zienswijzennota. De verbeelding, de regels en de toelichting zijn overeenkomstig de vastgestelde wijzigingen aangepast.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Ringbaan-Zuid, de Heilige Huisjes, de Zuiderlaan en de Spoorwegdwarsstraat. Met dit plan wordt beoogd om het verouderde bestemmingsplan te actualiseren en te digitaliseren. In het plan wordt zoveel mogelijk de bestaande situatie vastgelegd.

Inzage

Het vaststellingsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 18 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Ruimte. De stukken kunnen daar tijdens openingstijden door iedereen worden ingezien. De documenten zijn ook te raadplegen via:

  • de website van de gemeente Zevenaar www.zevenaar.nl;

  • www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0299.BP53BTZUIDSPOOR-VA01;

De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Gedurende de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Dat kan door een gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Het beroepschrift moet binnen de inzagetermijn van zes weken zijn ingediend. Daarmee wordt voorkomen dat het beroepschrift niet in behandeling kan worden genomen. De termijn begint de dag na terinzagelegging van dit besluit.

In werking treden bestemmingsplan

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening worden gevraagd.

Zevenaar, 17 augustus 2011

Naar boven