Vastgesteld wijzigingsplan ‘Franeker – Oost en Schalsumerplan (woningbouw Osingastraat)’

B&W van Franekeradeel maken bekend dat zij in de collegevergadering van 19 juli 2011 hebben besloten het wijzigingsplan ‘Franeker – Oost en Schalsumerplan (woningbouw Osingastraat)’ vast te stellen.

Dit plan betreft een wijziging van het bestemmingsplan ‘Franeker – Oost en Schalsumerplan’. Het doel van het plan is om op de locatie van de voormalige steenhouwerij aan de Osingastraat 6 een viertal vrijstaande woningen te realiseren. Door de sloop van de voormalige steenhouwerij krijgt de voormalige bedrijfswoning een functie als reguliere woning.

De locatie ligt aan de oostzijde van het centrum van Franeker, tussen de Oude Trekvaart en de Osingastraat in. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Van der Bildtstraat.

Het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 11 augustus 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het wijzigingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de website www.franekeradeel.nl en/of www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van het college schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij het college van burgemeester en wethouders;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dat in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

Naar boven