Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning uitbreiding kinderdagverblijf en realiseren parkeerweide

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het bestaande kinderdagverblijf met naschoolse opvang en voor het realiseren van een parkeerweide bij het bestaande kinderdagverblijf De Boerderij, Weg in de Maten 2, te Soest, registratienummer: WABO-2011-0071

Publicatiedatum: 10 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de regels van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 1994’ voor de uitbreiding van het bestaande kinderdagverblijf met naschoolse opvang en voor het realiseren van een parkeerweide met een uitweg aan het Breemeentje en de Weg in de Maten.

Op het betreffende perceel rust thans de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschappelijke en/of natuurwetenschappelijke waarden’. Het bestaande kinderdagverblijf De boerderij is in 2006 als nevenactiviteit bij het aanwezige agrarische bedrijf toegestaan. Het vestigen van naschoolse opvang is in strijd met het bestemmingsplan. Eveneens het aanleggen van een parkeerweide aan de Weg in de Maten en het Breemeentje.

Inzage

Voordat een definitieve beslissing wordt genomen, is eenieder bevoegd binnen een termijn van zes weken, van donderdag 11 augustus 2011 tot en met woensdag 21 september 2011 op grond van de Algemene wet bestuursrecht gemotiveerde schriftelijke of mondelinge zienswijzen tegen het ontwerp van de beschikking naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Soest.

De op de ontwerpbeschikking betrekking hebbende stukken liggen gedurende diezelfde termijn ter inzage, dagelijks van 8.30–13.00 uur en op donderdag van 8.30–20.00 uur in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1. Tijdens de zomervakantie (van 18 juli t/m 12 augustus) is er op donderdag geen avondopenstelling. In die periode is het Omgevingsloket op donderdag geopend tot 16.30 uur.

Digitaal Raadplegen

De ontwerpbeschikking en de ruimtelijke onderbouwing zijn digitaal in te zien via internet: www.soest.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘omgevingsvergunningen’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer J. Bouwman (telefoonnummer 035-6093462). U kunt geen zienswijze indienen via e-mail.

Naar boven