Vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Klimmen Ransdaal e.o. – Ruimte voor Ruimte Retersbeek’

Burgemeester en wethouders van Voerendaal maken bekend dat de gemeenteraad op 22 december 2010 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Klimmen Ransdaal e.o. – Ruimte voor Ruimte Retersbeek’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt vanaf 27 januari 2011 bij de Afdeling Klantencontacten ten gemeentehuize locatie Raadhuisplein 3. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Het bestemmingsplan omvat de planologisch-juridische regeling van het Ruimte voor Ruimte project, waarbij ter compensatie van de sloop van (voormalige) agrarische bedrijfsgebouwen aan de Reterbekerveldweg op de (ongenummerde) locatie aan de Retersbekerweg (tussen panden met de huisnummers 32A en 36) in de kern Retersbeek een nieuwe woning zal worden gerealiseerd.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door degenen die een zienswijze hebben ingebracht én belanghebbende zijn, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij binnen die termijn (in samenhang met ingesteld beroep) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven