Bestemmingsplan ‘De Groote Wielen’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 (lid 3 en 4) van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat het bestemmingsplan ‘De Groote Wielen’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002048-1401 op 8 juni 2011 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 15 augustus 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch/rp/bestemmingsplan-degrootewielen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

(http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0796.0002048-1401).

De bronbestanden kunt u vinden op het webadres:

http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002048-/NL.IMRO.0796.0002048-1401/

Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruik maken van computers met internet.

Algemeen

Het bestemmingsplan is een integrale herziening van het geldende bestemmingsplan ‘De Groote Wielen’ uit 1999 en de twee partiële herzieningen uit 2001 en 2007.

Ligging en begrenzing plangebied

Het plangebied ligt ten noorden van de kern Rosmalen en ten oosten van het tracé van de nieuwe Zuid-Willemsvaart en Rosmalense Aa. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de Hustenweg, de westzijde door de Blauwe Sluisweg en de zuidzijde door het Laaghemaal. Aan de oostzijde wordt de plangrens gevormd door het zuiveringsmoeras van De Groote Wielen en door agrarisch gebied.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft een nieuw woongebied met bijbehorende voorzieningen (onder andere sport, onderwijs, gezondheidszorg en winkels). De Groote Wielen wordt in twee fasen ontwikkeld. In de eerste fase worden zes woonbuurten ontwikkeld met in totaal circa 4.600 woningen. De tweede fase is geprojecteerd op de huidige agrarische gronden en bestaat uit de ontwikkeling van circa 2.300 woningen. In het voorliggende bestemmingsplan wordt het woningbouwprogramma uit de eerste fase geregeld en is de tweede fase als agrarisch bestemd. Voor de tweede fase wordt op een later tijdstip een apart bestemmingsplan opgesteld om woningbouw mogelijk te maken.

Voor wat betreft het gedeelte van De Groote Wielen dat reeds gerealiseerd is, betreft het een zogenaamd beheerplan. De gerealiseerde delen zijn de Sport- en Recreatiezone en (de grote delen van) de woonbuurten De Watertuinen, Broekland en De Hoven. Ook een klein deel van de buurt Vlietdijk en bedrijvenpark De Groote Vliet is gerealiseerd. Voor het overige betreft het plan een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan. De nog te ontwikkelen delen zijn de buurten de Lanen en het Centrum en grote delen van de buurt Vlietdijk en bedrijvenpark De Groote Vliet.

Beroep

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Deze beroepsmogelijkheid komt belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden.

Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

LET OP: Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent dat indien een beroepschrift wordt ingediend dit beroepschrift binnen de beroepstermijn van de beroepsgronden dient te worden voorzien. Indien dit niet is geschied is het beroepschrift niet ontvankelijk. Na het einde van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe gronden meer worden aangevoerd. Daarnaast zal de Raad van State dit beroepschrift versneld behandelen.

’s-Hertogenbosch, 12 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch,

de secretaris,

I.A.M. Woestenberg.

De burgemeester,

A.G.J.M. Rombouts.

Naar boven