Openbare bekendmaking omgevingsvergunning met toepassing van afwijken bestemmingsplan ex artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, een omgevingsvergunning hebben verleend aan Wooninc. voor de bouw van 97 woningen aan de Parkwachter 2 t/m 134 en Magnolia 1 t/m 59.

Eerder heeft hiertoe de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken van woensdag 6 april 2011 tot en met dinsdag 17 mei 2011 ter inzage gelegen. De vergunning is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd. De aansluiting van de meest noordelijke ontsluitingsweg van het plangebied op de Spoorweglaan is circa 50 meter in zuidelijke richting opgeschoven. De vergunning met bijbehorende stukken, waaronder de nota zienswijzen ligt gedurende zes weken ter inzage daags na deze publicatie en kan worden ingezien bij de balie van Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best, elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur en op de website www.gemeentebest.nl.

De omgevingsvergunning is ook raadpleegbaar via:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.ovParkwachters2010-VG01 en treedt pas in werking na de beroepstermijn.

Een dag na terinzagelegging van het besluit start de termijn van zes weken waarbinnen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden. Dit geldt alleen voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht gedurende de periode dat het ontwerp ter inzage lag, belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend of belanghebbenden waarvan het beroep betrekking heeft op de wijziging van de omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerp.

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

De omgevingsvergunning treedt in werking 1 dag na het einde van de beroepstermijn. Dan mogen de werkzaamheden worden gestart, tenzij een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening wordt toegewezen. Een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Zowel het instellen van beroep als een verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening kan digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig; de precieze voorwaarden staan vermeld op genoemde website.

Naar boven