Ontwerpbestemmingsplan ‘Akkerweg-Poppelseweg’ en ontwerpbeeldkwaliteitsplannen

‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Akkerweg 6 te Riel’ en ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Poppelseg ong.Goirle’.

Burgemeester en wethouders van Goirle maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 28 januari 2011 het ontwerpbestemmingsplan Akkerweg-Poppelseweg (NL.IMRO.0785.BP2010008Akkerweg-ow01) gedurende zes weken (tot en met 10 maart 2011) voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende genoemde periode liggen ten behoeve van inspraak de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Akkerweg 6 te Riel’ en ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Poppelseg ong. Goirle’ ter inzage.

Doel bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot de sloop en sanering van de intensieve veehouderij aan de Akkerweg 6 te Riel, het bestemmen van de voormalige bedrijfswoning Akkerweg 6 tot burgerwoning, de ontwikkeling van drie woningen aan de Akkerweg 6 te Riel en het realiseren van twee woningen aan de Poppelseweg (ongenummerd) te Goirle. Een en ander in het kader van de provinciale regelingen Buitengebied in Ontwikkeling en Ruimte voor Ruimte.

Doel beeldkwaliteitsplannen

Voor de bewaking van de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit zijn de beeldkwaliteitsplannen ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Akkerweg 6 te Riel’ en ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Poppelseg ong. Goirle’ opgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier in principe meer ingesteld. Voordat het college hierover een definitief besluit neemt, wil zij eerst uw mening weten.

Ligging en begrenzing van het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied omvat globaal de locaties Akkerweg 6 Riel (op de percelen kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie K, nummers 580 en 622) en Poppelseweg (ongenummerd), naast Poppelseweg 2 (op het perceel kadastraal bekend gemeente Goirle, sectie D, nummer 2378). Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen, en de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling daarvan liggen gedurende bovengenoemde termijn ter inzage op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle.

Het plan is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl onder bestemmingsplannen/ontwerp. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

  • * schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • * mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar mevrouw S. Torremans (telefoon 013-5310655).

Inspraakreacties ontwerpbeeldkwaliteitsplannen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden over het ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Akkerweg 6 te Riel’ en ‘Inrichtingsvoorstel-Beeldkwaliteitsplan Poppelseweg ong. Goirle’ een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, naar keuze, op de volgende wijze:

  • * schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle), of

  • * mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar mevrouw S. Torremans (telefoon 013-5310655).

Het college beslist na afloop van de inspraakprocedure over het vervolg van de procedure van de beeldkwaliteitsplannen. De plannen blijven ongewijzigd of kunnen worden aangepast. Nadat het college een besluit heeft genomen, worden de beeldkwaliteitsplannen aan de gemeenteraad voorgelegd ter vaststelling.

Goirle, 28 januari 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris,

J.M. Tromp.

De burgemeester,

M.G. Rijsdorp.

Naar boven