Ontwerpbestemmingsplan OVSAAL

Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel hebben in hun vergadering van 2 augustus 2011 het bestemmingsplan OVSAAL in ontwerp vastgesteld.

De aanleiding voor dit bestemmingsplan is het door de voormalige Minister van Verkeer en Waterstaat vastgestelde Tracébesluit ‘Tracébesluit Spooruitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere–Lelystad’ (OV SAAL) voor het Traject Hoofddorp–Diemen. Dit besluit heeft betrekking op de aanpassing van deze spoorlijn vanaf het opstelterrein Hoofddorp tot aan de gemeentegrens met Diemen.

Een deel van het projectgebied is gelegen op het grondgebied van Ouder-Amstel. Het Tracébesluit wordt voor dat gedeelte vastgelegd in het ontwerpbestemmingsplan.

In dit ontwerpbestemmingsplan wordt onder meer geregeld het realiseren van drie kunstwerken aan de A2, aan de Van der Madeweg en aan de Holterbergweg en een perronaanpassing bij het station Duivendrecht.

Stukken inzien:

Het ontwerpbestemmingsplan en het Tracébesluit, voorzover betrekking hebbend op dit ontwerpbestemmingsplan, liggen voor eenieder gedurende zes weken vanaf 10 augustus tot 22 september 2011 ter inzage:

  • op het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel, Vondelstraat 1 (openingstijden: maandag tot en met donderdag 09.00 tot 17.00 uur, vrijdag 09.00 tot 16.00 uur)

  • de bibliotheek Duivendrecht, Dorpsplein 60 in Duivendrecht (openingstijden: maandag 14–20.00 uur, woensdag 10.00–17.00 uur, donderdag van 14.00–17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur).

De stukken zijn ook beschikbaar via de gemeentelijke website: www.ouder-amstel.nl onder het kopje plannen en projecten/bestemmingsplannen en digitale plannen

Reageren:

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn schriftelijke zienswijze op het plan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Ouder Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Voor nadere informatie en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw E. van den Kerkhoff, telefoon: (020) 496 21 21.

Aangezien het Tracébesluit de wettelijke voorbereidingsprocedure heeft doorlopen en inmiddels onherroepelijk is geworden kunnen alleen zienswijzen in behandeling worden genomen die betrekking hebben op onderdelen van het bestemmingsplan die niet in het Tracébesluit zijn vastgelegd.

Naar boven