Ontwerpbestemmingsplan 1e Herziening Wester Amstel

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerp bestemmingsplan ‘1e Herziening Wester Amstel’ met de bijbehorende stukken. Een viertal particuliere initiatieven en ‘reparaties’ in het buitengebied van de gemeente Amstelveen is de aanleiding voor functie- en bestemmingswijzigingen in het plangebied. Het betreft het perceel tussen Amsteldijk Noord 143 en Amsteldijk Noord 147, het perceel direct ten noorden van Kostverlorenweg 1c, het perceel aan de Oostermeerweg 53a en het perceel aan Amsteldijk Noord 39. Deze wijzigingen worden mogelijk gemaakt met deze 1e herziening van het bestemmingsplan Wester Amstel.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels en toelichting betreft de locaties welke zich verspreid van het noorden tot het zuiden, in de ‘Middelpolder onder Amstelveen’ bevinden. Dit gebied ligt ten oosten van de bestaande bebouwing van Amstelveen en ten westen van de Amstel. Het betreft de oostkant van het plangebied ‘Wester Amstel’ (bestemmingsplan ‘Wester Amstel’).

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 11 augustus 2011 tot en met 21 september 2011 op de volgende wijzen voor eenieder ter inzage:

Digitaal

Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. Het digitale plan is formeel het rechtsgeldige plan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘1e Herziening Wester Amstel’ digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0362.3A-OW01 in te vullen.

Papier

Het papieren ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (aanmelden via receptie). Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is in pdf-vorm ook in te zien op de gemeentelijke internetsite onder: ‘bestemmingsplannen’, ‘welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding’.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad (postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken.

De zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

11 augustus 2011

Naar boven