Ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen ‘Het Houthof’ (Claus Sluterweg 125)

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat zij het voornemen hebben om, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, mee te werken aan een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan voor het onderstaande bouwplan en de hierop betrekking hebbende stukken ter inzage te leggen.

Bouwplan

Op het perceel Claus Sluterweg 125 staat momenteel een kantoorpand. Voor dit perceel is op 30 december 2010 een omgevingsvergunning aangevraagd, ten behoeve van de sloop van het bestaande kantoorpand en de bouw van een nieuw gebouw, genaamd ‘Het Houthof’ met daarin ruimte voor:

  • kantoren op de begane grond en de daarboven gelegen mezzanine;

  • 91 woningen op de boven de mezzanine gelegen verdiepingen;

  • een onder en achter het gebouw gelegen ondergrondse parkeergarage, respectievelijk ondergrondse parkeerlaag.

Verklaring van geen bedenkingen

In samenhang met het bovenstaande heeft de gemeenteraad op 21 juli 2011 besloten om de krachtens artikel 6.5 lid 1 van het Besluit omgevingsrecht vereiste ontwerp-verklaring van geen bedenkingen ter inzage te leggen.

Inzage

De bovengenoemde ontwerp-besluiten en alle bijbehorende documenten liggen vanaf 12 augustus tot en met 4 oktober 2011 ter inzage.

U kunt de stukken inzien in de Publiekshal, Loket Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) aan de Zijlsingel 1 te Haarlem. Dit loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdag is het loket geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur. De Publiekshal aan de Zijlsingel is op vrijdag 30 september en maandagochtend 3 oktober gesloten. Op maandagmiddag 3 oktober en dinsdag 4 oktober kunt u terecht in de nieuwe Publiekshal Raakspoort aan de Raaks. Bij de stukken zit een inhoudsopgave waarop alle stukken die ter inzage liggen vermeld staan.

Daarnaast kunnen de ontwerp-besluiten en een deel van de bij de aanvraag behorende documenten vanaf 12 augustus worden geraadpleegd via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via het digitaal loket van de gemeente Haarlem: http://e-diensten.haarlem.nl/bestemming/BST_Nav.asp

Zienswijzen

U kunt uw zienswijzen schriftelijk of mondeling gedurende de termijn van ter inzage legging indienen, dus vanaf 12 augustus tot en met 4 oktober 2011. De gemeente betrekt uw zienswijzen bij het nemen van een definitief besluit later dit (na)jaar.

U kunt uw zienswijzen schriftelijk indienen bij: het college van Burgemeester en wethouders van Haarlem, aan de afdeling VVH/Omgevingsverguning, Postbus 511, 2003 PB te Haarlem. Uw brief moet voorzien zijn van: (1) uw naam en handtekening, (2) uw adres, (3) de datum waarop u de brief verzendt, (4) de naam van het ontwerp-besluit (‘zienswijzen omgevingsvergunning Het Houthof 2010-0012602’) en (5) uw inhoudelijke zienswijzen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om uw zienswijzen mondeling in te dienen. Dit kan alleen op afspraak. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw A. Kamphuis, telefoon 023-5115072 (ma t/m do). Er vindt dan een gesprek plaats met twee medewerkers van de gemeente, waarin u uw zienswijzen naar voren kunt brengen. Uw zienswijzen worden schriftelijk vastgelegd.

Let op: alleen degenen die tijdig zienswijzen hebben ingediend en (daarnaast) belanghebbenden zijn, kunnen tegen het uiteindelijke besluit beroep aantekenen.

Naar boven