Verleende omgevingsvergunning 1e fase J.W. van Puttestraat 14 in Ameide

OV-2011-0065

Burgemeester en wethouders hebben op 8 april 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning 1e fase ontvangen voor het wijzigen van de bestemming van detailhandel naar detailhandel en wonen. De aanvraag gaat over J.W. van Puttestraat 14 te Ameide. De aanvraag is geregistreerd onder nummer OV-2011-0065.

Besluit

Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 2.1 en 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de omgevingsvergunning 1e fase te verlenen. De omgevingsvergunning 1e fase wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. De omgevingsvergunning 1e fase wordt verleend voor de volgende activiteit(en):

  • het afwijken van een bestemmingsplan;

Procedure

De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De aanvraag is beoordeeld voor de activiteit(en):

  • ‘het gebruik van gronden en bouwwerken’ aan artikel 2.1 lid 1 onder c Wabo;

  • ‘het afwijken van een bestemmingsplan’ aan artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo.

Voorts is de aanvraag getoetst aan het Besluit omgevingsrecht (Bor) en de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor). Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning. De eventuele voorschriften en de overwegingen die hieraan ten grondslag liggen, zijn bijgevoegd.

Verklaring van geen bedenkingen

Een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 lid 1 onder a, onder 3 Wabo kan alleen worden verleend als een verklaring van geen bedenkingen is afgegeven door de gemeenteraad. De gemeenteraad is op grond van artikel 6.5 Bor bevoegd gevallen aan te wijzen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Op 7 februari 2011 heeft de gemeenteraad van Zederik een lijst met categorieën vastgesteld waarvoor geen verklaring van bedenkingen is vereist. Dit betreft onder meer het realiseren van extra woningen binnen de bebouwde kom met een maximum van twee grondgebonden woningen.

Overige bijgevoegde documenten

De volgende documenten worden meegezonden met het ontwerp besluit en zijn als gewaarmerkte stuk bijgevoegd:

  • het aanvraagformulier d.d. 8 april 2011;

  • Langerak Teken- & Adviesbureau; tekening bestaande situatie met nummer 110317vr blad SO-01; d.d. 24-03-2011;

  • L.M. Langerak; Ruimtelijke onderbouwing; d.d. 23-05-2011.

Leges

Volgens de geldende Legesverordening is aan leges een bedrag van € 5000,00 verschuldigd.

Beroepsclausule

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het dienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrecht van de rechtbank Dordrecht. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, treedt de beschikking pas in werking, nadat hierover een beslissing is genomen.

Inlichtingen

Voor meer algemene informatie of over bezwaar en beroep kunt u terecht op onze website www.zederik.nl en vervolgens naar ‘Bouwen of verbouwen’. Onder het kopje ‘Vergunning aangevraagd?’ vindt u de brochure ‘Rechtsmiddelen’. Wanneer u niet over internet beschikt, dan kan op uw verzoek de brochure ook worden opgestuurd. U kunt hiervoor contact opnemen met afdeling Publiekszaken, team Vergunningen, telefoon (0183) 35 67 45.

Voorwaarden en overwegingen ten aanzien van het afwijken van het bestemmingsplan

Voorschriften

De volgende voorschriften zijn van toepassing:

  • Geen

Overwegingen

Bij het nemen van het besluit hebben wij overwogen dat:

  • het realiseren van een woning op dit perceel in strijd is met artikel 20 lid 3 sub a van het bestemmingsplan ‘Kernen’;

  • met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo kan worden afgeweken van het geldende bestemmingsplan;

  • de aanvraag voldoet aan de op 7 februari 2011 door de gemeenteraad van Zederik vastgestelde lijst met categorieën waarvoor geen ‘verklaring van geen bedenkingen’ is vastgesteld;

  • het college op 19 mei 2011 heeft besloten medewerking te verlenen aan het bouwplan op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo;

  • de ontwerpbeschikking inclusief bijlagen van 17 juni 2011 tot en met 28 juli 2011 ter inzage hebben gelegen en dat er zienswijzen naar voren konden worden gebracht;

  • dat er in genoemde periode geen zienswijzen naar voren zijn gebracht;

  • het college op 5 oktober 2010 de ‘Mandaatregeling gemeente Zederik 2010’ heeft vastgesteld en dat deze regeling op 1 oktober 2010 in werking is getreden.

Meerkerk, 3 augustus 2011

Namens het college van Zederik,

D.W. Verkerk,

technisch/juridisch backoffice medewerker.

Naar boven