Aanvulling op kennisgeving bestemmingsplan ‘Centrum Stein’

In aanvulling op de kennisgeving van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Centrum Stein’ d.d. 3 augustus 2011, waarbij is medegedeeld dat het bestemmingsplan ‘Centrum Stein’ ter inzage ligt van 5 augustus 2011 tot en met 15 september 2011, delen Burgemeester en wethouders van Stein het volgende mee.

Op het bestemmingsplan ‘Centrum Stein’ is vanwege het programma dat mogelijk wordt gemaakt de Crisis- en Herstelwet (Chw) van toepassing.

In voornoemd bestemmingsplan worden ondermeer 50 koopwoningen, 60 verpleeghuisplaatsen en 65 zorgwoningen mogelijk gemaakt. Op grond van artikel 3.1 Bijlage I Chw, en artikel 8 Besluit uitvoering Chw jo. artikel 3.2 Bijlage I jo. artikel 2.9 Chw, valt het bestemmingsplan onder het toepassingsbereik van de afdeling 2 van hoofdstuk 1 van Chw.

Het voorgaande betekent ondermeer dat een versnelling van de beroepsfase plaatsvindt. Voor degenen die beroep instellen, betekent dit concreet dat beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en pro forma beroep niet mogelijk is (artikel 1.6, lid 2 Chw en artikel 1.6a Chw). Voorts kunnen alleen beroepsgronden worden aangevoerd die zijn ter bescherming van de belangen van degenen die zich daarop beroept, het relativiteitsbeginsel (artikel 1.9 Chw). In een beroepsprocedure doet de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen 6 maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak (artikel 1.6, lid 4 Chw).

Stein, 10 augustus 2011

Burgemeester en Wethouders van Stein,

A.C. Barske,

burgemeester.

J.G.A.W. Willemsen, secretaries.

Naar boven