Vaststelling structuurvisie Gemeente Wieringermeer

Op 23 juni 2011 heeft de raad de Structuurvisie Gemeente Wieringermeer vastgesteld.

De structuurvisie is een richtinggevend document waarin op hoofdlijnen wordt aangegeven aangeven welk ruimtelijk beleid de gemeente nastreeft. Een structuurvisie is zelfbindend voor de gemeente. Dit betekent dat alle ruimtelijke plannen voor het betreffende gebied, die niet voldoen aan het geldende bestemmingsplan, zullen worden getoetst aan de inhoud van de structuurvisie.

De structuurvisie is een herziening van het structuurplan dat in 2006 is vastgesteld. Ten opzichte van de in 2006 vastgestelde structuurplan zijn er geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Wel zijn er een aantal ontwikkelingen die niet meer in de ruimtelijke visie van de gemeente passen niet opnieuw in de structuurvisie opgenomen en zijn een aantal besluiten die in de periode 2006–2010 zijn genomen in de structuurvisie verwerkt. Te denken valt hierbij aan:

  • 1. Verwerken van de temporisering van onze woningbouwambities;

  • 2. verwijderen van de uitbreidingslocaties voor Middenmeer en Slootdorp;

  • 3. verwijderen van de knip in de Wieringermeerdijk bij Kreileroord;

  • 4. halvering van het gebied voor permanente bollenteelt;

  • 5. verwijderen van het megabedrijvengebied.

Tevens is in de structuurvisie een mogelijkheid opgenomen om tot bovenplanse verevening over te kunnen gaan. Bovenplanse verevening wil zeggen dat winstgevende ontwikkellocaties financieel moeten bijdragen aan de ontwikkeling van verliesgevende locaties. Dit kan alleen toegepast worden als hiertoe een basis in een structuurvisie is gelegd.

De vastgestelde visie wijkt op detailniveau af van de ontwerpvisie, dat van 31 januari 2011 tot 21 februari 2011 ter visie gelegen heeft. De opgenomen wijzigingen hebben betrekking op ondermeer de paragrafen over waterkwaliteit en veiligheid en zijn, naast enkele ambtelijke wijzigingen, een gevolg van inspraak- en overlegreacties die ingekomen zijn binnen de voornoemde termijn van tervisielegging.

De structuurvisie Gemeente Wieringermeer en de bijbehorende stukken zijn met ingang van heden voor eenieder in te zien op het gemeentehuis (Loggersplein 1) te Wieringerwerf, bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu. Tevens is de visie via internet in te zien op de websites www.wieringermeer.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Bezwaar/beroep

De Structuurvisie is geen juridisch bindend document. Tegen het besluit tot vaststelling kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven