Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’ ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het buitengebied wordt globaal begrensd door de grenzen met de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-leende, Geldrop-Mierlo, Helmond en provincie Limburg. Binnen deze grenzen vallen de kernen Someren, Lierop, Someren-Eind en Someren Heide erbuiten, ook het recreatief gebied de Heihorsten en het Landbouwontwikkelgebied (LOG) zijn erbuiten gelaten.

Het bestemmingsplan legt vast welke functies en bouwmogelijkheden zijn toegestaan in het plangebied. Uitgangspunt is het vastleggen van de bestaande situatie in een actueel juridisch kader.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpvaststellingsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Someren’ samen met de onderliggende stukken inzien vanaf 31 januari 2011 tot en met 14 maart 2011 bij het loket van de afdeling VROM in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Het loket is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. U kunt het ontwerpvaststellingsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Indienen zienswijzen

Binnen de zienswijze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG te Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. U kunt hiervoor op werkdagen contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 0493-494888.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen later beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan.

26 januari 2011

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven